Organisation

Det tyske mindretals organisation

Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN) er det tyske mindretals hovedorganisation og varetager mindretallets interesser i alle grundlæggende spørgsmål. Målsætningen er at fremme det tyske mindretal samt at medvirke til kulturel mangfoldighed og bidrage til en harmonisk udvikling i det dansk-tyske græseland. Det tyske generalsekretariat i Aabenraa varetager de centrale administrative opgaver, mens det tyske mindretals sekretariat i København er kontaktorgan til regering og Folketing.

BDNs hovedbestyrelse er det øverste beslutningsorgang for det tyske mindretal. Hovedbestyrelsen beskæftiger sig med generelle anliggender (politisk, strategisk, administrativt m.m.) vedrørende det tyske mindretal og administrerer det tyske mindretals finansielle midler. Læs mere på www.bdn.dk og find også vedtægter, referater m.m.

Hinrich Jürgensen. Formand for BDNs hovedbestyrelse.

“Haus Nordschleswig”

Velkommen i “Haus Nordschleswig”, forvaltning og kulturhus i Aabenraa/Apenrade.

I huset finder du BDNs generalsekretariat, samt andre forbunds hovedkontorer, f.eks. SozialdienstJugendverband, Deutscher Schul- und Sprachverein, Slesvigsk Parti og Büchereiverband. Byens tyske bibliotek ligger også i huset.

Der arrangeres også ofte fester, foredrag, loppemarked, koncerter eller konferencer i huset. Det tyske mindretals mange foreninger og forbund bruger også huset til bestyrelsesmøder og lign.

Haus Nordschleswig, Vestergade 30, DK 6200 Aabenraa/Apenrade, +45 74 62 38 33, generalsekretariat@bdn.dk

0
    0
    Ihr Warenkorb
    Ihr Warenkorb ist leerZurück zum Shop